23948sdkhjf

Byggarbetsgivarnas nya ordförande ser behov av viss kursändring

Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne har utsetts till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier och identifierar omedelbart digitalisering och hållbarhet som nyckelområden inför framtiden.

Det ska bli otroligt roligt att få vara med och utveckla organisationen vidare inom våra fyra viktiga fokusområden sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och attraktiva kollektivavtal. De är alla viktiga för att vi ska uppnå en attraktiv, sund och säker byggbransch och ett väl fungerande och hållbart samhälle där människor kan bo, arbeta, leva och ta sig fram på olika sätt, säger Sveriges Byggindustriers nye förbundsordförande Carin Stoeckmann som ersätter NCC:s Svante Hagman som nu lämnar styrelsen.

För att lyckas med detta är det också centralt att vi i alla sammanhang lyfter vikten av en fortsatt digitalisering i ett högre tempo och att hållbarhetsfrågorna finns med inom alla områden, gärna kopplade till Agenda 2030. Jag har själv lagt ned mycket tid och engagemang inom både hållbarhet och digitalisering och ser en enorm potential i dem. Det innebär också att branschens kompetensförsörjning kräver en del nya roller och kompetenser framåt, hävdar Carin Stoeckmann.

Ny som vice ordförande är Gunnar Hagman, Skanska Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11