23948sdkhjf

Automatiserat papperslager i Gävle

Gävle hamn och NCC i partnerskap

NCC har tecknat avtal med Gävle Hamn om att bygga ett automatiserat lager för pappersprodukter. Produktionen startar i slutet av maj och pågår till augusti 2020 och är en totalentreprenad i partnering. Ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.

− Investeringen för en automatiserad anläggning för lagring och hantering av pappersprodukter, stärker hamnens konkurrenskraft och har stor betydelse för regionens pappersindustri. Volymerna i hamnen har ökat kraftigt, och när nu också containerterminalen fördubblar sin kapacitet, så tar vi viktiga steg mot fortsatt stark tillväxt, säger Gävle Hamns VD Fredrik Svanbom.

NCC ska bygga ett nyckelfärdigt automatiserat lager för papper till kommunägda Gävle Hamn AB som kommer att långtidsuthyra lagret till hamnoperatören Yilport. Byggnaden kommer att vara på 12 000 kvadratmeter och ha en takhöjd på 25 meter som högst.

NCC:s uppdrag omfattar markarbeten, husbyggnad och installationer av bland annat kran och transportsystem. Första fasen av projektet har redan inletts och har bestått av planering, projektering och fastställande av riktpris.  

− NCC och den projektorganisation som ansvarar för byggnationen, har stor erfarenhet av logistikanläggningar. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Gävle Hamn bygga lagret som kan bidra till hamnens tillväxt, säger Stefan Persson, projektchef, NCC Infra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109