23948sdkhjf

Trikåfabriken har fått träpåbyggnad

Stomme, bjälklag och pelare i massivt trä.

Att industri- och tegelbyggnaden Trikåfabriken från 1920-talet lite i utkanten av Hammarby Sjöstad, prytts med en påbyggnad i massivt trä är en ny erfarenhet vars påverkan på framtida projekt Fabege närmare kommer att begrunda.

– Vi behöver sätta oss ned och göra en ordentlig genomlysning av hur vi ska förhålla oss till att bygga med trä i framtiden, säger byggherren och fastighetsägaren Fabeges projektchef Michael Lundblad till Svensk Byggtidning, enligt ett pressmeddelande.

Byggherren och fastighetsutvecklaren Fabeges bostadsprojekt i kvarteret Paradiset i Hornsberg på Kungsholmen är exempelvis ett liknande projekt med påbyggnad på en äldre fastighet.

– I viss utsträckning med trä, säger Michael Lundblad.

Med sin röda tegelfasad och exponerade betongstomme var Trikåfabriken på 1920-talet först på plats i Stockholms då nyetablerade industriområde vid Hammarby Sjös södra strand.

Påbyggnaden med stomme, bjälklag och pelare i massivt trä är sedan klädd med en förrostad corténplåt, för att smälta in i den övriga byggnaden, framkommer vidare i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062