23948sdkhjf

Inflyttat i Wood City

Trästaden i Helsingfors byggs vidare

Nu bor det människor i de först färdiga byggnaderna i det uppmärksammade LVL-projektet på Busholmen (Jätkäsaari) i västra Helsingfors. Flera byggnader är fortfarande under uppförande, både för kontor och hotell. Hela projektet ska vara klart 2021.

Utmaningar uppstod under byggnadsfasen, då delar av LVL-konstruktionen drabbades av fuktproblem. Detta åtgärdades enligt byggherren SRV ”genom snabb respons och omfattande åtgärder”.

– Under konstruktionen såg vi kvalitetsavvikelser i LVL-elelmenten som omedelbart åtgärdades. Vi skapade en reparationsplan och gjorde korrigeringar. Lägenheterna är nu friska och säkra att bo i, säger projektledare Antti Aaltonen från SRV.

Reparationsarbetet har även dokumenterats under ledning av ledande finska experter, med en slutrapport av professor Juha Vinha som bekräftar att korrigeringsåtgärderna genomfördes på ett korrekt sätt, och till och med gett ett bättre resultat för inomhusklimatet än de ursprungliga målen.

Wood City byggs alltså i etapper. I första fasen slutfördes 98 lägenheter i de bostadshus som ägs av Heka (Helsingfors stads bostadsbolag). Den andra fasen av projektet pågår för närvarande med uppbyggnaden av en integrerad kontorsbyggnad för Supercell samt en parkeringsplats som enligt nuvarande uppskattningar kommer att slutföras hösten 2020. Även ett hotell planeras inom projektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079