23948sdkhjf

Dömd bygg-vd krävs på 10 miljoner

Ska även betala staten

HSB-föreningens ordförande tog emot mutor i form av lyxbilar, pengar och en Breitlingklocka.

Bostadsrättföreningen Ida i Rosengård i Malmö blev bestulen på en kvarts miljard under åren 2015-2017, skriver Sydsvenskan.

Den bygg-vd som dömts i turerna kring bostadsrättsföreningen Ida i Malmö ska även betala 9,8 miljoner kronor till staten, uppger Nyhetsbyrån Siren.

Idas är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar.

Förvaltningsrätten fastslår att mannen ska anses som betalningsskyldig för bland annat momsavdrag baserade på oriktiga fakturor, skriver Byggvärlden.

Byggföretagaren har tillbakavisat kraven med hänvisning till att det berörda företaget är en utländsk filial som idkar verksamhet i Sverige och att det inte är frågan om någon juridisk person.

Eftersom han inte har varit företrädare för en juridisk person utan endast vd och firmatecknare för en filial kan något betalningsansvar inte åläggas honom, hävdar han. 

Vd:n ska i och med domen betala beloppet ihop med företaget som var i fokus i den så kallade Ida-härvan, skriver vidare också 24 Malmö.se.

Han dömdes i augusti 2018 till 2,5 års fängelse för grova ekobrott.

Inför den aktuella domen hade mannen lyft fram att han redan dömts till fängelse och personligen beskattats samt fått skattetillägg i ett separat ärende.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125