23948sdkhjf

32 BoKlok-lägenheter byggs

Totalt 58 på ett bräde i Tungelsta

I Tungelsta ska BoKlok bygga ytterligare 32 lägenheter, av totalt 58 stycken på platsen.

Lägenheterna byggs som bostadsrätter och kommer att ha två eller tre rum med en yta på 55 respektive 72 kvm.

- Vi håller just nu på att bygga etapp 1 av lägenheter och radhus i det här området. En av anledningarna till att vi har så bra priser är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och tänka i stora volymer, säger Sofie Anjou Lagerström, projektledare på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Buss och pendelstågsstation finns 600 m från de nya bostäderna och centrala Stockholm nås på cirka 30-35 min.

Boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir runt 4 800 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

BoKlok är ett boendekoncept framtaget av Skanska och Ikea, som marknadsförs som hållbara med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok uppför runt 1 200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har man byggt runt 10 000 bostäder.

Översiktsillustration av det nya kvarteret, BoKlok Växtriket i Tungelsta, Haninge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096