23948sdkhjf

Säkerhetsklassad klinik i Trondheim

NCC uppför byggnad för psykiatrisk vård

NCC har fått i uppdrag av St.Olavs hospital att bygga en ny säkerhetsklassad klinik för psykiatrisk vård i Trondheim. Ordern uppgår till närmare 300 miljoner kronor och projektet genomförs som en totalentreprenad. Den psykiatriska kliniken i Østmarka ska enligt plan vara klar i september 2021.

Den nya byggnaden ska ta över samtliga funktioner som finns inrymda i dagens sjukhus på Brøset i Trondheim för psykiatrisk vård.

– Det här är första gången det uppförs en regional säkerhetsklassad byggnad i Norge, och det ger oss möjlighet att bygga en klinik som är funktionell och anpassad till just den här patientgruppen, säger projektledare Bjørn Remen från Sykehusbygg HF.

Arbetet med att utveckla kliniken inleddes i augusti 2018 och NCC har tillsammans med St.Olavs hospital utvecklat en byggnad med en byggareal om 6 750 kvadratmeter, samt stora utomhusytor.

St.Olavs hospital har länge haft behov av bättre anpassade lokaler för psykiatrisk vård. De befintliga lokalerna byts nu ut mot moderna lokaler anpassade till målgruppen. NCC har erfarenhet av liknande byggen både i Sverige och Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234