23948sdkhjf

Malmö sjukhus byggs ut

Servicebyggnad för nära 700 miljoner

Peab har fått i uppdrag att uppföra en servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Beställare är Region Skåne och kontraktssumman uppgår till 692 miljoner kronor. Projektet har redan startat och servicebyggnaden i sin helhet beräknas vara färdigställd år 2022.

Fastigheten uppförs på Inga Marie Nilssons gata i Malmö och omfattar cirka 28 000 kvadratmeter bruttoareal, varav 10 000 kvadratmeter är källarstomme som är avropat sedan tidigare.

Projektet blir logistiskt krävande eftersom stora flöden av gods, textil, provflöden och avfall ska hanteras i byggnaden. Uppdraget kommer till stor del att handla om robusthet, teknisk försörjning och logistiklösningar.

Servicebyggnaden ska bland annat innehålla ytor för logistik, försörjning - varav en stor vikt läggs vid rangeringsytor med lastkaj - avfallshantering, posthantering, driftcentral, kraftanläggning, omklädningsrum, skyddsrum, kylanläggning, sprinkleranläggning och administration.

I den nya servicebyggnaden byggs också ett laboratorium som är kopplat till sjukvårdens alla avdelningar och mottagningar med funktionella system för provtransporter, till exempel en utbyggd rörpost.

Vi är sedan tidigare i full gång med markarbeten och planeringsarbetet pågår för fullt med Region Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i samverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203