23948sdkhjf

Skottlossning i Norrköping

Kanonskott markerade utveckling av Inre hamnen

På en pressträff under torsdagen avfyrades två kanonskott som fick signalera den fortsatta utvecklingen av Inre hamnen i Norrköping.

Representanter från byggherrarna var på plats, liksom flera politiker.

Med det här spadtaget, eller kanonskottet, inleder vi ett arbete för att ge inre hamnen nytt liv, men det gäller verkligen att kombinera förnyelsen med ett ömsint förvaltande av områdets historia. Det är viktigt att människor även i framtiden förstår hur området utvecklats från varv och hamn till bostadsområde, säger Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande.

Planeringsfasen av förarbetet med Inre hamnen i Norrköping går mot sitt slut. Därmed är det dags för uppbyggnadsfasen, med offentliga ytor, kajer, kanaler, gator, parker och bad.

Det är en stor dag, vi har jobbat länge med det här och vi ska bland anat bygga två öar samt nya kanaler, området blir en förlängning av vår innerstad, säger Hans Revenhorn, samhällsbyggnadsdirektör.

Området ska även innehålla bostäder och arbetsplatser och ses som ett nytt besöksmål då även badplatser, en småbåtshamn samt nya kanaler kommer att finnas i Inre hamnen. Nya hus kommer vara färdiga för inflyttning med början år 2022. Därefter sker färdigställande kvarter för kvarter under flera års tid.

Den 25 maj ordnas ett öppet hus där Norrköpings kommun kommer informera mer om projektet tillsammans med planeringen för Butängenområdet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11