23948sdkhjf

Byggstudenter fick stipendium

Bygmastipendier utdelade vid byggtekniskt gymnasium

Sistaårseleverna Karl Gustav ”Daniel” Granberg, Nisse Lindgren Malmsköld och Markus Peterzén vid Bygg- och anläggnings-programmet på Stockholms byggtekniska gymnasium tilldelades under tisdagens mösspåtagning Bygmastipendiet 2019. Förutom äran och en exklusiv verktygsväska full med verktyg gick studenterna hem med en ansenlig prissumma. Stipendiet riktar sig till sistaårselever på ett urval av landets gymnasieskolor och delas ut för sjätte året i rad.

Det var tre mycket förvånade och glada studenter som överraskades med beskedet att de belönats med Bygmastipendiet. Beskedet tillkännagavs av skolans rektor Stefan Säll under tisdagens mösspåtagning. Rektor läste upp de personliga motiveringarna och överlämnade diplom. Bygmas representant Daniel Lundmark överräckte prischeckar samt verktygsväskor med ett innehåll som snart lär komma till nytta i arbetslivet.

Det är sjätte året i rad som stipendiet delas ut och det på ett drygt tiotal orter i Sverige. Med stipendiet vill byggvaruföretaget Bygma, som står bakom stipendiet, uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att vinna tillbaka branschens yrkesstolthet. Liksom att säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat på goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

– I en tid där allt färre elever väljer de yrkesförberedande programmen är det viktigt att vi säkrar yrkeskunskapen och fokuserar på en hållbar framtid. Därför vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att vilja satsa på en utbildning inom bygg. Det känns extra roligt att vi för andra året i rad också delar ut stipendium till eleverna på särskolan – det är viktigt att lyfta även dessa elever och i år har vi två elever därifrån, säger Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.

Juryn bestod av bland andra rektor och lärare på skolan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078