23948sdkhjf

Snabba ryck för trähus i Kalmar

Derome bygger 230 bostäder i flervångingshus

Under förra hösten inledde Derome och Magnolia Bostad det fördjupade samarbetet som sträcker sig över en femårsperiod och omfattar 600 - 800 bostäder per år. De första bostäderna som är resultatet av samarbetet byggs i Kalmar.
– De drygt 230 bostäderna i Kalmar är första leveransen och starten på ett långsiktigt samarbete, säger Henrik Svahn, divisionschef Derome Plusshus.

Det är flervåningshus i trä som gäller och inflyttning för de första hyresgästerna planeras till början av 2020. Vilket är mycket snabbt, med tanke på att avsiktsförklaringen mellan bolagen skrevs för ett halvår sedan.

Efterfrågan av flerbostadshus i trä ökar och husen som byggs i Kalmar är fem våningar, men det finns möjlighet att bygga ännu högre i framtiden.
– Vi ser stora möjligheter att bygga höga hus i trä, säger Petra Eriksson, affärschef Derome Plusshus.

Derome gör en storsatsning på volymhus i trä och under hösten invigdes företagets fjärde produktionsanläggning, nära Varberg. Företaget har stor bredd i utbudet och kan producera hyresrätter, bostadsrätter och även hotellrum.
– Eftersom vi har flera produktionsanläggningar med bra geografisk spridning, så når vi hela Sverige på ett smidigt sätt, säger Petra Eriksson. Anläggningarna kompletterar verkligen varandra, vilket gör att vi kan producera både större och mindre beställningar.

Derome har både egna sågverk, egen byggvaruhandelkedja och husproduktion av både småhus och flerbostadshus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094