23948sdkhjf

Husföretag vill sänka kostnader

Statsminister besökte Älvsbyhus

Sveriges statsminister Stefan Löfven har gjort ett besök hos Sveriges största husleverantör – Älvsbyhus. På dagordningen fanns bland annat hållbarhet, byggande i trä och bostadspolitik.

Ett Älvsbyhus byggs av gran som växer i regionen och allt timmer som används levereras av Sveaskog.Med ett eget sågverk har Älvsbyhus full kontroll på råvaran från timmerleverans från Sveaskog till färdiga hus.

Men trots låga räntor och bostadsbrist så dalar nu försäljningssiffrorna bland flera av småhustillverkarna. Prognosen från branschorganisationen TMF är 9500 påbörjade småhus i år vilket är en minskning från fjolåret.

Vi bedömer att det i mångt och mycket är finansieringen som skärpts till under senare år och hoppas på att statsminister Stefan Löfven ska titta närmare på lånesituationen för de som vill bygga nytt. Vårt förslag är att en kund som bygger upp till 130 kvadratmeter och lyckas hålla kostnaderna under 14 000 kronor per kvadratmeter ska erbjudas full belåning samt valfri amorteringstakt, säger Kent Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078