23948sdkhjf

Energieffektiva hyresrätter

Peab bygger i Enköping

Peab har fått uppdraget att bygga 163 hyresrätter i Enköping. Beställare är Enköpings Hyresbostäder och kontraktssumman uppgår till 210 miljoner kronor.

Med bra pendlarläge i Enköping och med gångavstånd till Resecentrum, byggs två huskroppar med totalt 163 lägenheter fördelade på ett till tre rum och kök. Den totala boarean uppgår till 7423 kvadratmeter. Bostäderna byggs med tydligt hållbarhetsfokus och kommer att Svanenmärkas. Taket förses med solceller och målet är att energianvändningen för byggnaden ska uppgå till max 45 kWh/kvadratmeter och år för uppvärmning, varmvatten och el.

– Vi är stolta över det långsiktiga samarbete vi har med Enköpings Hyresbostäder och glada för att vi nu fått förnyat förtroende att fortsätta utveckla Enköpings bostadsutbud med fler hyresrätter, säger Mikael Hultqvist, regionchef Peab. Att Enköpings Hyresbostäder satsar på miljömärkning och energieffektivitet känns också viktigt. Som Nordens Samhällsbyggare måste vi kunna bygga hållbart, inte bara för dagens boende utan även för framtidens.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan och projekteringen är påbörjad i en tidigare avropad fas. Planerad byggstart är den 1 juni i år och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in i januari 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094