23948sdkhjf

Rekordresultat för Bygmakoncernen

Bygghandelnskoncernen Bygma uppvisar för 2018 historiskt goda resultat både beträffande omsättning och vinstnivå.

Samtliga företag inom den danskägda koncernen har bidragit till det goda resultatet, däribland det svenska dotterbolaget Bygma.

Årsredovisningen för danskägda Bygmakoncernen, med verksamhet även i Sverige och på Island, visar på en omsättning på motsvarande drygt 10,7 miljarder svenska kronor. Jämfört med 2017 är det en ökning med 547 miljoner svenska kronor. vilket motsvarar 5,4 procent. Koncernens omsättningsökning har i sin helhet kommit från organisk tillväxt, varken förvärv eller avyttringar har bidragit till resultatet.

– Vi är mycket nöjda med årets räkenskaper och kan återigen publicera ett resultat som är det bästa i Bygmakoncernens historia, säger Peter H. Christiansen, vd Bygmakoncernen. 

Resultatet före skatt uppgår landar på motsvarande 606 miljoner svenska kronor. Det är en ökning med 94 miljoner svenska kronor eller 18,2 procent i jämförelse med föregående år.

– Vi förväntar oss en något lägre marknadstillväxt de närmaste åren, men fortsätter att utveckla verksamheten genom att investera i vår befintliga verksamhet och genom att göra förvärv om och där relevanta möjligheter uppstår – det gäller inte minst den svenska marknaden där vi vill fortsätta att växa, säger Peter H. Christiansen, vd Bygmakoncernen.

– Det är oerhört glädjande att koncernen återigen kan visa upp rekordsiffror och att vi i Sverige varit med och bidragit till det fantastiska resultatet. Det svenska bolaget uppvisar en omsättning om 1, 2 miljarder svenska kronor och även vi är fortsatt optimistiska inför framtiden, kommenterar Anders Risberg, tf vd för Bygma i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078