23948sdkhjf

Kesko köper bygghandelsgrupp

Växer på proffsmarknaden

Kesko driver i dag K-rauta, Onninen och K Bygg & Grund i Sverige. Nu har företaget förvärvar Fresks Group, som i dag är en del av XL-Bygg och består av bland annat Fresks, Östergyllen, Gärdin & Persson, Urban Strålins Byggvaror och Färingsö Trä. Förvärvet är enligt företaget ett steg i Keskos tillväxtstrategi och är avsett marknadspositionen på den svenska marknaden, främst mot proffskunder inom bygg- och teknisk handel.

Keskos strategi inom bygg- och teknisk handel är att stärka sin marknadsposition i norra Europa. Förvärvet av Fresks Group, från Litorina, Oscarson Invest och Fresks ledningsgrupp, är en del i den strategin.

Fresks Group har en stark marknadsposition i Sverige med 33 butiker och cirka 500 medarbetare som främst servar det professionella kundsegmentet inom bygg. Nettoomsättningen uppgick till cirka 2,1 miljarder kronor och jämförbar pro forma EBITDA uppgick till 183 miljoner kronor år 2018.

– Proffsmarknaden har länge varit ett viktigt fokusområde. Detta förvärv ger oss möjlighet att snabbt växa och ta marknadsandelar inom det segmentet. Fresks har en stark lokal position, hög kompetensnivå och en lönsam tillväxt vilket är ett bra komplement till vår nuvarande svenska verksamhet, säger Endre Espeseth, landschef, Kesko Sverige.

Kesko är en stor aktörer inom bygg- och teknisk handel i norra Europa, med verksamhet i åtta länder. Keskos division för bygg- och teknisk handel i norra Europa hade 2018 en butiksförsäljning på 4,9 miljarder euro.

Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095