23948sdkhjf

Snart ny stadsdel i Tierp

Företagande igång i Siggbo

I uppländska Tierp håller den nya stadsdelen Siggbo på att växa fram. I dag pågår bygg- och markarbeten på flera platser och i den del av området som heter Siggbo företagspark har man kommit längst med byggandet. Där finns i dag redan flera företag som bedriver verksamhet samt så byggs det också flera nya företagslokaler.

Strax söder om företagsparken ligger Siggbo trädgårdsstad och Siggbo handelsområde på vardera sida om vägen. I handelsområdet pågår arbetet med att bygga en affärslokal som ska öppna i november 2019 och det finns planer på ytterligare butiker, bland annat en större livsmedelsbutik.

Det fjärde området är Trädgårdsparken. Där arbetas det för fullt med olika infrastrukturlösningar inför det äldreboende som Skanska ska bygga och där Tierps kommun ska hyra vårdplatser. Boendet beräknas vara färdigbyggt i början 2021.

I både Siggbo trädgårdsstad och Triangelparken kommer det att byggas bostäder. De detaljplaner som tagit fram för områdena medger att det byggs flerfamiljshus, parhus och villor. Uppskattningsvis kommer det att byggas mellan 400 och 600 bostäder i områdena.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093