23948sdkhjf

Kina vill bygga med trä

Sverige är på plats vid viktig mässa

Kina som är världens största träimportör och importerar 660 000 kubikmeter sågade trävaror till ett värde av cirka 1,3 miljarder kronor från Sverige varje år, ser nu industriellt träbyggande som en viktig del i arbetet med att minska klimatpåverkan från byggindustrin. Den 30 mars till 1 april genomförs en av Kinas viktigaste mässor för träbyggande, Timber Structure Fair. Branschorganisationen Svenskt Trä deltar för att lyfta fram svenskt trä som ett hållbart och mångsidigt material med många användningsområden.

- Intresset för industriellt träbyggande ökar snabbt och från Sverige deltar vi nu på Kinas första stora mässa om träbyggande. Kina ser att trä är ett hållbart och kostnadseffektivt material som lämpar sig väl för industriellt byggande, säger Susanne Rudenstam, chef på Sveriges Träbyggnadskansli.

- Vi ser en fantastisk utveckling och intresset hos kinesiska aktörer växer stadigt. De lyssnar och lär vad som krävs för att skapa ett hållbart skogsbruk och varför industriellt träbyggande flyttar fram sina positioner i Sverige, säger Mikael Eliasson, direktör för Svenskt Trä.

Kinesiska representanter för Mohurd (Ministry of Housing, Urban Rural Development), har tidigare varit på besök i Sverige och Norge för att ta del av industriellt träbyggande. De har besökt trähusfabriker och sågverk, gjorde platsbesök på färdiga projekt och haft möten med representanter från dåvarande regeringen för diskussioner om svensk-kinesiskt samarbete beträffande hållbart byggande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094