23948sdkhjf

Var femte Stockholmskonkurs inom bygg

Antalet konkurser fortsätter att öka

Den negativa utvecklingen fortsätter. Antalet konkurser fortsätter att öka visar affärs- och kreditinformationsföretaget UC:s uppdaterade statistik.

I landets största län Stockholm stiger antalet konkurser i februari med 14 procent. I Västra Götaland ser UC en ökning om 32 procent och i Skåne län med 5 procent.

Jämför man årets första två månader med samma period föregående år är antalet konkurser i Sverige totalt 7 procent fler.

Färsk statistik från UC den negativa utvecklingen fortsätter. I februari ökade antalet svenska företagskonkurser med 14 procent i Stockholms län, 32 procent i Västra Götalands län och 5 procent i Skåne län.

Vart femte konkursat företag i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket betyder att Stockholms byggare har det extra påfrestande just nu.

– Det är vanligen små företag med låg omsättning som går i konkurs, vilket kan vara extra beklagligt för exempelvis konsumenter som anlitar ett företag för en renovering som sedan går i konkurs, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11