23948sdkhjf

Stena Fastigheter anställer ny CFO

Mycket Skanska i bagaget

Stena Fastigheters anställer Jakob Nilsson som sin nya CFO och kommer närmast från en roll som ekonomichef på AF Gruppen Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Jakob Nilsson tillträder tjänsten som CFO på Stena Fastigheter under maj månad i samband med att Stena Fastigheters nuvarande CFO, Ulf Johansson, valt att lämna bolaget för att arbeta mindre operativt framöver.

Jakob Nilsson har en lång operativ erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen 

Jakob har främst gjort karriär i Skanska-koncernen där han arbetat med ekonomi och verksamhetsutveckling inom entreprenadverksamheten men även under många år som CFO i kommersiell projektutveckling både i Norden och Europa.

- Utöver rollen som CFO kommer hans erfarenhet och bredd inom transaktion, förändringsarbete och verksamhetsutveckling väl till pass när projektvolymerna växer samtidigt som vi ökar innovationstakten. Jakob besitter också ett perspektiv på den europeiska fastighetsmarknaden vilket är värdeskapande för vår internationella verksamhet, säger Cecilia Fasth, koncernchef och vd för Stena Fastigheter.

År 2018 gjorde Stena Fastigheter gjorde sitt bästa resultat någonsin.

Uthyrningsgraden i fastighetsbeståndet ligger fast på en hög nivå och 1 500 lägenheter och några samhällsfastigheter är just nu under produktion i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125