23948sdkhjf

Ny högstadieskola för 900

Samverkansprojekt i Arvika

Det kommunala bolaget Arvika Fastighets AB har tecknat ett samverkansavtal med Serneke kring utvecklingen av en ny högstadieskola i Arvika. Under 2021 är det planerat att den nya skolan ska stå klar.

Den nya högstadieskolan, som får placering i centrala Arvika, ska rymma cirka 750 – 900 elever och även innehålla bibliotek och centralkök. Preliminär byggstart är planerad till sommar eller höst 2019.

– Detta är det första stora samverkansuppdragets i denna, för oss, nya region. Det är särskilt glädjande att det är denna typ av projekt för en offentlig beställare. Vi ser fram emot att samverka med Arvika kommun för att bygga en skola för framtidens unga i Arvika, säger Daniel Lindén, regionchef på Serneke Bygg.

– Det känns bra och inspirerande att få sätta igång arbetet med att konkretisera våra tankar och idéer om en ny skola, säger Christian Persman, projektledare på Arvika kommun.

Avtalet, som följer på den upphandling som Serneke vann i konkurrens med flera andra anbud, innebär att Serneke och kommunen i en första fas ska samverka kring projekteringen av den nya skolan. I en andra fas går samarbetet över i ett totalentreprenadavtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125