23948sdkhjf

Hotell kan bli verklighet i Hagastaden

Tävling genomförd om kvarter i östra delen

NCC har vunnit en markanvisningstävling för utvecklingen av ett hotell i ett kvarter i Östra Hagastaden, Stockholm.

Stockholms stad och Region Stockholm bjöd i december 2018 in till en markanvisningstävling för ett nytt kvarter med hotell i attraktiva Hagastaden. NCC:s bidrag har utsetts till vinnare och Exploateringsnämnden förväntas ta formellt beslut om marktilldelningen vid kommande möte den 7 mars 2019.

Markanvisningen medför möjlighet för NCC att utveckla och uppföra ett hotell med cirka 300 rum i direkt anslutning till Norrtullsplatsen och anrika Stallmästaregården, parallellt med Uppsalavägen och in- och utfarten till Klarastrandsleden.

– Vi är glada att intresset för att bygga ett hotell i Hagastaden varit stort och genom att NCC nu föreslås anvisas detta kvarter så har den sista pusselbiten fallit på plats för Östra Hagastaden, och planarbetet kan drivas med full kraft framåt, säger stadens projektchef Eleonor Eklind Forslin vid exploateringskontoret.

Detaljplanarbetet är startat och möjlig start för projektet förväntas vara tidigast 2022.

Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd, samt beslut i regionfullmäktige. Exploateringsnämnden sammanträder den 7 mars 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078