23948sdkhjf

230 miljoner för anläggning i Arlandastad

Skanska säljer logistikanläggning

Skanska har sålt en logistikanläggning i Arlandastad, Sigtuna, för cirka 230 miljoner kronor. Köpare är Logicenters. Tillträdet kommer att ske under det första kvartalet 2020. Förberedande arbeten har påbörjats och anläggningen ska vara färdigställd under det första kvartalet 2020.

Logistikanläggningen omfattar cirka 25 000 kvadratmeter och kommer att ha moderna specifikationer och anpassas för att tillgodose hyresgästen Veddestagruppen. Anläggningen är den andra etappen som utvecklas och byggs av Skanska i området. Byggnationen av första etappen pågår och är även den såld till Logicenters, vilket sedan tidigare kommunicerats.

–Totalt utvecklar vi nu över 50 000 kvadratmeter lokalyta i ett mycket lyckat samarbete, säger Henrik Ahnström, chef Projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg.

Arlandastad är ett företagsområde i ett strategiskt läge med närhet till både Stockholm stad och Arlanda flygplats.

– Arlandastad är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket gör oss glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda Veddestagruppen optimal placering av anläggningen såväl som specifikationer av modern standard, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.535