23948sdkhjf

MVB bygger förskola

Malmö stad växer fort

Stadsfastigheter, Malmö Stad, har gett MVB i uppdrag att bygga den nya förskolan Rönneholm 3. Ordern är värd cirka 100 miljoner kronor.

Bakgrunden är att Malmö stad växer fort. Antal barn i åldern 1-5 år förväntas år 2028 vara drygt 24 500, en ökning med 5 procent jämfört med i dag. För att täcka behovet av förskoleplatser har Malmö stad flera skolprojekt på gång, varav Rönneholms förskola är ett av dessa.
Den nya förskolan byggs i tre plan, cirka 4 500 kvm, och kommer att rymma femton avdelningar planerade för totalt 295 barn. I projektet ingår även anläggning av ny utemiljö på 7 450 kvadratmeter. Förskolan beräknas vara färdig i december 2020.

Verksamheten pågår under hela entreprenadtiden i en befintlig byggnad som rivs när den nya förskolan är klar och verksamheten flyttat dit.

MVB har tidigare genomfört flera projekt till Malmö stad, senast Tingdammsskolan i Oxie som invigdes hösten 2018. Pågående byggprojekt för Malmö stad är uppförandet av Annebergsskolan, en F-6 skola mitt inne i Borgmästaregården och Tröskans förskola i Limhamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125