23948sdkhjf

Skanska säljer för 675 miljoner

Byggde butik- och bostadshus i Boston

Skanska har i samarbete med PGIM Real Estate avyttrat bostadshuset The Harlo i Boston, USA, till Invesco Real Estate, en global investeringsfirma för fastigheter. Skanskas ägarandel är 50 procent. Bolagets andel av försäljningen är cirka 675 miljoner kronor. Överlåtelsen av fastigheten sker inom kort.

Skanska utvecklade och byggde The Harlo, en 17-våningsbyggnad på 17 000 kvadratmeter, med 212 så kallade boutiquelägenheter och ytor för detaljhandel i stadsdelen Fenway i Boston. Bygget startade i oktober 2015 och stod klart 2017.

Fastigheten är för närvarande uthyrt till 98 procent och är miljöcertifierat enligt Leed Gold.

Sedan 2009 har Skanska investerat mer än motsvarande 18 miljarder kronor i kontor och bostäder i USA, bland annat kontor till Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande och utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska USA omsatte 70 miljarder kronor 2018 och hade cirka 9 000 anställda i sin verksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093