23948sdkhjf

Tekniska museet bygger smartaste träbyggnaden

Ny innovativ och hållbar byggnad för vetenskapskommunikation.

Med Stora Enso som huvudpartner och donationer om 85 miljoner kronor bygger Tekniska museet en byggnad för vetenskapskommunikation. "Wisdome" är en av de enskilt viktigaste satsningarna på Tekniska museet sedan det grundades för snart 100 år sedan.

Med hjälp av svensk visualiseringsteknik i främsta framkant ska byggnaden bjuda på en upplevelse där besökaren omsluten av projektioner tas med på en resa längre bort, närmare inpå och djupare ned än du någonsin varit, skriver Tekniska museet i sitt pressmeddelande.

Upplevelser som hjälper besökaren att se och uppleva samband som annars är svåra att förstå.

- Vi behöver nya sätt att förstå hur världen fungerar, och vi måste inspirera och väcka nyfikenhet för att kunna lösa framtidens globala utmaningar. Vi vill skapa en plats där forskning och innovativa idéer från akademi och näringsliv kan möta allmänheten, och engagera barn och unga i att bygga sin egen framtid, säger Peter Skogh, vd, Tekniska museet.

Per Lyrvall är Sverigechef på Stora Enso.

- Trä är framtid och innovation, men även ett byggmaterial som berättar vår historia. Det känns fantastiskt att få vara med i Tekniska museets arbete med att inspirera barn och unga, och att bidra med det mest hållbara byggmaterial som finns till en signaturbyggnad i Stockholm. Vi ser fram emot en byggnad som tänjer på gränserna och visar vad som är möjligt att skapa med framtidens byggmaterial. Vi vill att våra träprodukter ska användas på ett hållbart, innovativt och kostnadseffektivt sätt så detta blir Stockholms smartaste byggnad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141