23948sdkhjf

Ny multihall snart klar

Blir viktig för östra Stockholm

Just nu pågår inrednings- och installationsarbeten för fullt inne i Hjorthagshallen, en helt nybyggd multihall med en bruttoyta på 3 160 kvadratmeter nära Norra Djurgårdsstaden i nordöstra Stockholm. Byggare är MVB.

Multihallen byggs i två plan. En läktare för publik, en cafeteria och träningslokaler för fäktning ger förutsättningar för ett levande och aktivt hus. För den som vill läsa läxor samtidigt som man inte vill missa träningen kommer det att finnas möjligheter i den nya hallen. I anslutning till träningslokalerna byggs nämligen ett speciellt utrymme för den som även vill ha möjlighet att arbeta med studierna i anslutning till träningspassen.

Bygget av Hjorthagshallen går enligt Stockholms stad som planerat, och bygget kommer att färdigställas under våren. Förutom en fullstor idrottshall på 20x40 meter med läktare för publik kommer Hjorthagshallen även bland annat att inrymma en fäktsal.

Hallen blir miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Guld. En del av taket upptas av grönytor, Sedum, som ersätter utnyttjad mark. Solpaneler för fastighetens energibehov placeras på idrottshallens tak.

Projektet inleddes januari 2017 ska enligt aktuellt besked vara färdigställt till augusti 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078