23948sdkhjf

Spadtag i Ultuna Trädgårdsstad

Ny stadsdel tar form

I dag den 7 februari togs ett första spadtag för det nya vårdhemmet Juliahemmet i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad, gemensamt av Erik Pelling (s), (kommunstyrelsens ordförande i Uppsala), Stefan Nilsson (direktor Ersta diakoni) och Besqabs vd Anette Frumerie.

Läs också: Hybrid City ska ge hållbart byggande

 Boendet kommer att innehålla 69 lägenheter, samlingssal och trädgård. Vårdgivare är Ersta diakoni. Inflyttning beräknad till december nästa år.

– Ett fantastiskt läge i vacker miljö, mellan två universitet och så småningom även spårväg, menade Erik Pelling. Besqab är först ut att bygga här och att då även inkludera ett vårdboende är vi glada över.

– Här i Ultuna Trägårdsstad utvecklar vi en helt ny stadsdel som erbjuder flera boendeformer, som passar olika skeden i livet, säger Besqabs regionchef Albert Koistinen.

Besqab har lång erfarenhet av att utveckla vårdboenden och har även tidigare samarbetat med Ersta diakoni, när Besqab uppförde Sarahemmet i Älta i Nacka söder om Stockholm, med 54 bostäder, som blev inflyttningsklart i maj 2018.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078