23948sdkhjf

Förskola för 60 miljoner

NCC bygger i Helsingborg

Idag togs första spadtaget för en ny förskola som NCC bygger tillsammans med Helsingborg stad i området Drottninghög. Förskolan är en del av ett strategiskt partneringsamarbete om totalt fyra skolbyggnader i kommunen. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.

– Förskolan är den fjärde i ett långsiktigt samarbete med NCC. De övriga är Laröds skola samt nya skolbyggnader för Holstagårdsskolan och Högastensskolan. Genom att samverka över tid förs lärdomar vidare mellan projekten, vilket skapar synergier och ger en kostnads- och tidseffektivitet, säger Helena Nilsson, projektledare Fastighetsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Drottninghög växer och förskolan byggs för att ge mer plats för både förskolebarn och elever på Drottninghögsskolan. Den nya förskolan byggs i två våningar med fem avdelningar per plan för totalt 200 barn i åldern 1–5 år. Förskolan rymmer även tillagningskök, kontor och personalrum.

Fasaden är i ljust tegel med utstickande byggnadsdelar i mörkt tegel och inslag av färgade fasadskivor. I NCC:s uppdrag ingår också att skapa en utemiljö som utgår ifrån tre olika zoner – den trygga, den vidlyftiga och den vilda zonen.

– Här skapar vi en miljö som värnar om barnens hälsa, lek och lärande, bland annat en stor kreativ yta med barnanpassat kök, scen och plats för skapande samt en mysig koja i ytan under en trappa. Förskolan byggs på ett hållbart sätt och följer ramverket för SundaHus med särskilt fokus på bra materialval, inomhusklimat och energieffektivitet, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building.

Förskolan beräknas vara färdigbyggd våren år 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11