23948sdkhjf

Fortsatt planarbete för Tellus Towers

Beslut från Stadsbyggnadsnämnden

Vid Stadsbyggnadsnämndens möte den 31 januari fattades beslut om fortsatt planarbete för totalt 1 500 bostäder vid Telefonplan där SSM:s två bostadstorn Tellus Towers ingår. Tellus Towers är en viktig del av en större vision och satsning på området Telefonplan som också omfattar överdäckning av tunnelbanan och ny stationsbyggnad. 18 000 personer har redan anmält sitt intresse till att få bo i Tellus Towers som får 1 200 bostäder med olika upplåtelseformer. En detaljplan kan antas under Q4 2020.

Tellus Towers planeras att bli 58 respektive 78 våningar höga med 1 200 prisvärda bostäder. Tornen får både hyres- och bostadsrätter, ägarlägenheter samt hotell med skybar och besöks-centrum med service för allmänheten. Bostäderna blir unikt designade utifrån ett multifunktionellt tankesätt, med skjutbara väggar som gör att bostaden kan förändras efter olika behov och aktiviteter.

– Tellus Towers är en viktig del av en större vision och satsning på söderort. Unga, kreativa företag och organisationer som Hyper Island och Konstfack finns redan etablerade vid Telefonplan. Med Tellus Towers ska Telefonplan bli en ännu tydligare och livligare mötesplats, men med en annan karaktär än innerstaden, säger Mattias Roos, VD & koncernchef för SSM.

Bostadstornen är ritade av arkitekten Gert Wingårdh och utformas som två spiror. Proportionerna markerar att byggnaderna är ett modernt tillskott till stadsbyggnaden söder om innerstaden.

Tellus Towers tillför Stockholm bostäder med yppersta kommunikationsläge i omedelbar anslutning till tunnelbanan. De höga tornen utnyttjar markutrymmet optimalt. Projektet utgår från att utveckla stadsdelen och tillföra bostäder och andra funktioner med minimal ökning av biltrafiken. Inom projektet kommer det att finnas cykelpool och bilpool.

Ordinarie plansamråd planeras till Q3 – Q4 2019 med efterföljande granskningsperiod fram till dess att detaljplanen planeras kunna antas under Q4 2020.

Projektet drivs idag i ett joint venture mellan SSM och den globala aktören Partners Group

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.55