23948sdkhjf

Första husen från Väröfabriken

Derome levererar till eget projekt

Den allra första leveransen av färdiga husvolymer från Deromes nya husproduktionsanläggning i Värö är avklarad. Kompletta paket med sex stycken lägenheter har lyfts på plats i Träslövs trädgårdsstad i Varberg.

Målet för första leveransresan var Deromes eget byggprojekt Kopparlönnen i Träslövs Trädgårdsstad i Varberg. Under en dag levererades sammanlagt 14 volymer och på mindre än en arbetsdag så växte ett tvåvåningshus med totalt sex lägenheter fram i den nya Varbergsstadsdelen. Och inom åtta till tio veckor beräknas lägenheterna stå helt inflyttningsklara.

– Eftersom det är mycket som är nytt för oss i den här processen,så har vi ägnat mycket tid åt planering, framförallt kring logistik och säkerhet. Så det är väldigt glädjande att allt gick helt enligt plan, säger Anders Wennerström, Deromes projektchef för bygget i Träslövs trädgårdsstad.

I Deromes nya produktionsanläggning byggs helt färdiga husvolymer, komplett med kök, badrum, fönster, elinstallationer, ventilation och så vidare. Den nya husfabriken invigdes under hösten och den 17 000 kvadratmeter stora husfabriken är Deromes största industriinvestering någonsin.

– Arbetet med att planera, bygga och produktionssätta den nya anläggningen har pågått i flera år och det känns skönt att vi nu kan börja se resultatet av allt hårt arbete, säger Henrik Svahn, divisionschef för Deromes volymhustillverkning i Värö.

När anläggningen är uppe i full produktionskapacitet ska den sysselsätta ett hundratal personer som tillsammans ser till att det rullar ut fyra kompletta lägenheter per dag genom fabriksportarna. Detta ger en total årsproduktion på 600 lägenheter. Under 2019 beräknas den totala produktionen bli 300 lägenheter.

Deromekoncernen arbetar med hela kedjan från skog till färdigt hus, vilket illustreras extra väl av första leveransen från Värö. Virket kommer från de egna sågverken, förädlas i husfabriken i Värö och beställare är systerbolaget Derome Mark & Bostad.

- Det är viktigt för oss att kunna arbeta med hela kedjan. Det ger oss väldigt bra möjligheter att kvalitetssäkra alla beståndsdelar i våra produkter, vilket i slutändan är en trygghet för våra kunder, avslutar Henrik Svahn.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.207