23948sdkhjf

Nyproducerade lägenheter billigare att köpa

Priset lägre än för en såld på andrahandsmarknaden.

Detta visar ny statistik från Booli över nyproduktionsmarknaden under 2018 i landets tio största kommuner, enligt ett pressmeddelande.

I Stockholms kommun landade medelslutpriset per kvadratmeter på en såld nyproduktionslägenhet på 65 900 kronor under året. 4 800 kronor mer per kvadrat, det vill säga 70 700 kronor, fick köparen betala för en lägenhet på andrahandsmarknaden.

- Under hösten har medelslutpriset per kvadrat på såld nyproduktion i Stockholm -både kommun och län- varit lägre än priset på sålda lägenheter på andrahandsmarknaden. De senaste åren har nyproduktion varit dyrare, men i Stockholm har det alltså svängt om, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Booli har tidigare rapporterat att andelen prissänkta objekt är stor på nyproducerade lägenheter.

Nya siffror visar att runt 30 procent av de nyproducerade lägenheter som sålts under 2018 har varit prissänkta.

- Det har skett en anpassning nedåt. Och de spekulanter som köpte för att snabbast möjligt maxa sin investering är borta. Kvar finns människor som köper av så enkla anledningar som att de har råd och tror sig kunna trivas i bostaden. Hoppet om att göra en bra affär finns kvar men är nedprioriterat, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079