23948sdkhjf

Inwidos nya vd optimistisk

Skandinavienchef ny koncernchef

Styrelsen i fönsterjätten Inwido utsåg nyligen Henrik Hjalmarsson till ny VD och koncernchef för Inwido AB. Henrik, som sedan augusti 2017 varit affärsområdeschef för Sverige-Norge inom Inwido, tillträder tjänsten omgående. Henrik fortsätter också som ansvarig för koncernens affärsområde Inwido North.

 – Jag är mycket glad att Henrik Hjalmarsson har tackat ja till rollen som ny vd och koncernchef för Inwido, säger Georg Brunstam, styrelseordförande för Inwido. Han har en gedigen bakgrund med mycket solida resultat. Han har framgångsrikt lett komplicerade verksamheter inom olika bolag, är resultatorienterad och har starkt lönsamhetsfokus.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet, säger Henrik Hjalmarsson i en kommentar. Inwido är ett företag med fantastiska människor, bolag och produkter. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 4 500 medarbetare utveckla Inwido mot fortsatt lönsam framgång

Även vid Inwidos kapitalmarknadsdag i Stockholm var Henrik Hjalmarsson optimistisk och pekade på att en växande renoveringsmarknad borde gynna Inwido, om företaget lyckas vara snabbare och mer flexibla än konkurrenterna.

– Ekonomiskt sett har vi faktiskt de tuffa åren bakom oss, menade Henrik Hjalmarsson vid detta tillfälle.

Henrik Hjalmarsson är född 1976 och kom till Inwido från VD-positionen på Findus Nordic, ett uppdrag han då haft i drygt tre år. Dessförinnan var han både Kommersiell Direktör och Supply Chain-chef på samma företag. Han efterträder Håkan Jeppsson, som hastigt gick bort i december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078