23948sdkhjf

Byggmax sökte och fann deras första kund

25 år efter starten spårade kedjan upp första kunden med privatdetektiv.

I våras firade Byggmax 25 år och gick då samtidigt ut till allmänheten för att hittade företagets absolut första kund. Nu ett halvår senare har han funnits med hjälp av en privatdetektiv som med hjälp av ritningar från lantmäteriet och rundringning kunde lokalisera Bo Sandström i Nyköping som då bodde i Täby där Byggmax första butik öppnade.

Det var alltså 1993 som Bo Sandström gick in i den nyöppnade butiken som då hette Gunnars Byggnetto och gjorde sitt första inköp hos kedjan som sedan skulle byta namn till Byggmax.

– Det var mycket folk och många var nyfikna på den nya bygghandeln. Jag minns att jag blev imponerad av att det fanns ett ganska stort utbud trots att det var så nytt, och att det fanns det jag ville ha: tryckimpregnerat virke. Dessutom var det enkelt att hämta det man ville ha, inget krångel, säger Bo Sandström i en kommentar.

Bo Sandström har jobbat som byggnadsarbetare i 35 år men har nu lagt proffshammaren på hyllan. Han är en hemmafixare som gärna fixar det som behövs och som fortfarande handlar på Byggmax, 25 år senare.

Det inköpta virket 1993 gick till en veranda med tillhörande staket till huset i Täby och så vitt Bo Sandström vet står verandan fortfarande kvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079