23948sdkhjf

Oscar Fredriks kyrka renoveras under två år

Landmärket stänger portarna fram till december 2020.
Oscar Fredriks kyrka är både ett landmärke i Göteborgs stadsbild och för många en älskad kyrka, med mycket historia. Kyrkan är i alla delar av stort kulturhistoriskt värde och arbetet måste därför få ta tid. Kyrkan kommer att vara stängd för allmänheten under hela perioden, 7 januari 2019 till december 2020.

Renoveringen omfattar i första hand bevarande av kyrkan, både interiört och exteriört. Exempelvis behöver takets skifferplattor renoveras (demontering, rengöring och återanvändning om möjligt). Interiört handlar det exempelvis om bevarande av ytskikt men också att öka tillgängligheten på olika sätt.

6 januari 2019 blir gudstjänsterna också flyttfest. Både familjegudstjänsten och mässan senare på eftermiddagen påbörjas inne i kyrkan, men avslutas i den tillfälliga gudstjänstlokalen i församlingshemmet. Oscar Fredriks körer och musiker deltar i denna symboliska och fysiska flytt.

Församlingens alla verksamheter kommer att fortsätta som vanligt, men flyttas till församlingshemmet strax intill. Inte heller musiklivet förändras, utan våra konserter ges i stadens andra vackra kyrkor. Renoveringen kommer att kunna följas i Oscar Fredriks kanaler, såsom hemsida och facebook.

Oscar Fredriks kyrka skapades av den kände 1800-talsarkitekten Helgo Zettervall. Kyrkan invigdes 1893 på påskdagen. Kyrkan har restaurerats tre gånger: 1915, 1940 och 1974.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187