23948sdkhjf

Veidekke bygger trähus i Norge

Stor satsning på studentlägenheter i Ås

Veidekke har tecknat avtal med Studentföreningen i Ås (SiÅs) om att bygga åtta byggnader i trä med totalt 795 studentlägenheter. Detta kommer sannolikt att bli världens största studenthemsprojekt i massivträ.

Veidekke byggde även de prisbelönta studenthusen i Moholt, Trondheim. Veterinärinstitutet och Veterinärhögskolan vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet (NMBU) flyttar till Campus Ås, strax söder om Oslo. Därför finns det behov av att bygga ett större antal nya studentboenden som ska stå klara för nya studenter vid starten av höstterminen 2020.

– Under 2012 började vi och Veidekke byggandet av de första två byggnaderna med studentlägenheter i massivt trä i Norge, och det var början på en våg som har spridit sig över hela landet. Vi är stolta över att ha varit först, och nu ska vi åter arbeta tillsammans för studenterna och miljön, säger vd Einride Berg, Sias, i pressmeddelandet.

– Även om finansiering är beroende av anslag från ministeriet väljer vi att underteckna kontrakt nu för att säkerställa att projektet kan genomföras som planerat. Vi hoppas få pengarna på plats så att Veidekke kan påbörja byggarbetet i vår fortsätter Berg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141