23948sdkhjf

Mor-Gerd gruppen tar över Berg & Berg

Beslutet om nedläggning av Södra golvfabrik Berg & Berg i Kallinge har ändrats
Det var i somras som Södra valde att dra sig ur det interiöra segmentet, där parkettgolven ingår och sålde övrig verksamhet inom segmentet. Samtidigt offentliggjordes att golvfabriken Berg & Berg i Kallinge var till salu.

Den 21 november kom beskedet om nedläggning av fabriken, vilket skulle kommit att beröra ett 60-tal medarbetare. Nu har beslutet om nedläggning ändrats. Fabriken i Kallinge läggs inte ner, utan tas över av Mor-Gerd gruppen, kontrollerad av Bernt Ivarsson, som också är ägare till Profura gruppen.

Peter Karlsson, segmentschef på Södra Interiör, säger till Skog Supply att han är mycket glad över denna vändning och att Södra arbetat för en lösning med olika intressenter avseende Berg & Berg under en längre tid, men inte lyckats.

– Efter beslut om nedläggning har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, och Södra nu slutit ett avtal avseende ett övertagande av Berg & Berg. Vilket är mycket glädjande främst för våra medarbetare på Berg & Berg. Vi önskar dem och den nya ägaren all lycka med verksamheten. Från Södras sida kommer vi fortsätta leverera råvara från våra medlemmars skogar till Berg & Berg, säger Peter Karlsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094