23948sdkhjf

Ny vändning för Södras golv

Överlåter Berg & Berg

Södra överlåter Berg & Berg i Kallinge till Mor-Gerd gruppen, kontrollerad av Bernt Ivarsson, som också är ägare till Profura gruppen.

Som vi tidigare berättat meddelade Södra den 21 november att man planerade för en nedläggning av golvtillverkaren Berg & Berg. Nu kommer dock nya besked

Efter beslut om nedläggning har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, och Södra slutit ett avtal avseende ett övertagande av Berg & Berg. Vi är mycket glada över vändningen, främst för våra medarbetares skull, säger Peter Karlsson, chef vid Södra Interiör.

Södra valde i somras att dra sig ur det interiöra segmentet, där parkettgolven ingår, och sålde övrig verksamhet inom segmentet. Samtidigt offentliggjordes det att Berg & Berg var till salu. Södra förde diskussioner med olika intressenter för att hitta en bra lösning men utan framgång. Den 21 november meddelades istället att man inleder en process om nedläggning, vilket berör ett sextiotal medarbetare.

Efter nedläggningsbeskedet har en av intressenterna, Bernt Ivarsson, ägare av Mor-Gerd gruppen samt Profura gruppen, valt att ta över verksamheten.

Jag är medveten om att det är en utmaning och att enheten har ett stort investeringsbehov, men är redo att ta över verksamheten. Berg & Berg är marknadsledande inom ekologisk parkett, vilket försäkrar att golven inte lämnar några ekologiska fotspår. Berg & Berg kopplar ihop aktsamhet gällande hanteringen av naturliga material med kraven på en modern livsstil. Aktsamhet om miljön ligger i tiden så jag tror att vi tillsammans kan göra något riktigt bra av verksamheten. Jag har haft ett nära och bra samarbete med Södra i över 30 år och känner mig trygg med affären, säger Bernt Ivarsson.

Vi önskar Bernt all lycka med verksamheten och kommer att fortsätta att leverera råvara från Södras medlemmars skogar till Berg & Berg, säger Peter Karlsson.

Bernt Ivarsson grundades sin verksamhet 1974 och är baserad i Göteborg. Gruppen har i närheten av Berg & Berg kontroll på AriVislanda, LB-Hus i Bromölla, Trensum i Tingsryd, samt Olle Svensson i Olofström. Ett 20-tal företag ingår i koncernen. Koncernen omsatte 3,2 miljarder under 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094