23948sdkhjf

Alingsås får 5,6 miljoner till nya bostäder

"Bostadsbyggandet är en prioriterad fråga i Alingsås kommun"
Alingsås kommun får 5 664 626 kronor i statligt stöd för att främja ökat bostadsbyggande. Stödet baseras på antalet startbesked för nybyggnation av bostäder som kommunen givit under det gånga året. I Alingsås fall rör det sig om 290 startbesked.

Regeringen har infört ett statsbidrag till kommunerna med syfte att öka bostadsbyggandet för att möta det ökade behovet av bostäder när befolkningen växer. I år är det totalt 234 kommuner som får dela på 1,395 miljarder kronor.

Ett av villkoren för att få statsbidraget är att kommunen under innevarande eller föregående mandatperiod har antagit en ny översiktsplan eller gjort en översyn av planens aktualitet. Alingsås kommun antog en ny översiktsplan i oktober.

– Bostadsbyggandet är en prioriterad fråga i Alingsås kommun. Vi har jobbat hårt för att få ansökningsunderlaget på plats och det är därför mycket glädjande att Alingsås blivit beviljat det här stödet. Det kommer nu att bidra till att få fart på byggnationen i vår kommun, säger Daniel Filipsson (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08