23948sdkhjf

De kan bli Årets bygge 2019

De 20 bästa byggprojekten som slutfördes 2018 gör upp om priset.
Hyresrätterna på Lusthusbacken i Piteå är en historia om förnybar energi, innovation och en bagarfamilj. Bygget, som består av 90 procent trä, nomineras nu till Årets Bygge 2019. Det är de 20 bästa byggprojekten i Sverige, som slutfördes under 2018, som gör upp om titeln. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm den 26 mars 2019.

Tidningen Byggindustrin sammanfattar projektet såhär i sin nomineringsartikel:

”På Lusthusbacken i Piteå smälter de aspbeklädda hyreshusen väl in i naturen runtomkring. Projektet har haft ekologi och innovation i fokus samtidigt som entreprenörerna har utvecklat ett eget system för industrialiserat byggande. Tillblivelsen av hyresrätterna på Lusthusbacken i Piteå är också historien om två konkurrenter som började bygga tillsammans och femte generationens bagarbarn som ville bli fastighetsägare. De tre samarbetsparterna har samlats för att berätta hela historien bakom de fyra husen med långt gånget hållbarhetstänk.”

Byggherre är Polarrenen, byggentreprenör är Grönbo och konstruktör är Bjerkings & Masonite Beams. Arkitekt är Block Arkitektkontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065