23948sdkhjf

Inwido laddar för renoveringsboost

Tror på ökade renovering när byggandet sjunker

Inwido oroas inte över att byggandet sjunker. Tvärtom ser man en potential för en förbättrad marknad, eftersom renoveringar lönar sig bättre för fönster- och dörrproducenten.

– Ekonomiskt sett har vi faktiskt de tuffa åren bakom oss, menade Inwidos skandinavienchef Henrik Hjalmarsson vid Inwidos kapitalmarknadsdag i Stockholm. I nybyggnadsprojekt är det väldigt svårt för oss som leverantörer att få en bra marginal, och under de senaste åren har byggandet varit så högt att renoveringarna har fått stå tillbaka. Nu kommer byggentreprenörer, snickare och installatörer att få mer tid för renoveringar.

Henrik Hjalmarsson underströk att det för Inwido nu gäller att förbereda sig för att vara snabbare och mer flexibla än konkurrenterna när renoveringsmarknaden tar fart. Bland annat bygger man nu på digitala verktyg som ska underlätta arbetet för installatörer och andra entreprenörer.

– Genom att underlätta deras arbete vill vi knyta dem närmare oss och göra det fördelaktigt för dessa grupper att fortsätta samarbeta med oss. Andelen eget arbete av konsumenterna har minskat, så hantverkarna och entreprenörerna har ökat i betydelse för oss.

Henrik Hjalmarsson menade att Inwido valt en annan väg än sina största konkurrenter genom att lägga fokus på kontakterna med sina kunder, i stället för att spara kostnader på centraliserad produktion i lågprisländer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094