23948sdkhjf

Byggstart för Mölnlycke Fabriker

"Äntligen är vi igång"
I helgen startade officiellt byggnationen av Mölnlycke Fabriker – ett av Wallenstams största byggprojekt i Göteborgsregionen med 600 nya hem och utveckling av områdets genuina fabriksmiljöer. För att symbolisera byggstarten satte sig Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun och Jan Inge Forsberg, ledamot i kommunstyrelsen i en grävmaskin på plats för att ta ett första skoptag.

– Äntligen är vi igång med utvecklingen av Mölnlycke Fabriker. Ett spännande och komplext projekt som kommer att ge 600 nya hem men också bidra till en varsam utveckling av den karaktäristiska fabriksmiljön längs Bruksgatan. Vår förhoppning är att kunna välkomna våra första hyresgäster här vid årsskiftet 2020 till 2021, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam, i ett pressmeddelande.

Om ungefär ett halvår bygger Härryda kommun en ny stor idrottshall för landskamper i innebandy och plats för 1 700 personer på läktaren, samt en träningshall.

– Men jag ser framför allt att idrottshallen blir Härrydas egen eventarena och en knutpunkt för kommunens invånare där det händer många olika saker hela tiden. Det skulle kunna vara allt från dansbandsaftnar, schack- och innefotbollsmästerskap till LAN-spel, säger Jan Inge Forsberg som är en av de politiker i kommunstyrelsen som starkast drivit frågan om den nya idrottshallen.

– Det känns väldigt bra att vi kan komma igång med utveckling av Mölnlycke Fabriker som kommer att ge fler bostäder, ge näringslivet ett bättre underlag och göra Härryda kommun starkare, säger Per Vorberg kommunstyrelsens ordförande.

I samband med byggstarten av Mölnlycke Fabriker fick också Emma Limdal, 11 år, och vinnare i namntävlingen för ett av de blivande kvarteren i området inviga sin egen bänk i området. Kvartersnamnet Väven var det vinnande bidraget. Övriga namn som röstats fram är Sländan, Skogsvaktaren, Rosengången, Kvarnen och Stallet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062