23948sdkhjf

Svensk byggare satsar "down under"

Minoritetsägande i Perth-baserat byggföretag ses som en ”testpilot” för Göteborgsbyggare med internationella visioner.

Serneke går in som minoritetsägare i Consortium Builders, ett lokalt byggbolag med bas i Perth, Australien.
– Vi ser det som en testpilot och ett första steg i vår långsiktiga strategi att etablera verksamhet i andra länder, säger Robin Gerum, affärsutvecklingschef i Serneke Group.

Serneke Group grundades så sent som 2002, men har sedan dess vuxit till en faktor att räkna med i byggkretsar. Förra året omsatte det Göteborgsbaserade företaget närmare 5,6 miljarder kronor, vilket räcker till nionde plats på listan över Sveriges största byggföretag.

Ett långsiktigt mål är dock att även etablera verksamhet i länder utanför Sverige. Ett led i den ambitionen är det färska delägarskapet i Consortium Builders.

– Vi gör detta som ett test för att lära oss hur vi ska organisera vår verksamhet internationellt. Att vi väljer ett bolag i Perth i Australien är främst för att regionen erbjuder goda tillväxtmöjligheter, bra affärsklimat och attraktiva möjligheter för våra anställda, säger Robin Gerum.

Consortium Builders är ett mindre byggbolag med fokus på byggledning och erfarenhet av hållbarhet och innovation i utförandefasen. I förvärvsavtalet ingår en option om majoritetsägarskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063