23948sdkhjf

De tilldelas Växjö kommuns Byggnadspris 2018

Här är årets vinnare.
Växjöbostäders, Obos Kärnhems och Skanskas gemensamma bostadsprojektet Pilgrimen på södra stationsområdet har tilldelats Växjö kommuns Byggnadspris 2018. Priset, som delats ut sedan 1990, ges till ett projekt med god arkitektur som är anpassat till platsen.

Bostadsområdet Pilgrimen ligger centralt på södra stationsområdet i Växjö, intill World Trade Center, och erbjuder blandade upplåtelseformer. Här finns både stora och små lägenheter samt bostadsrätter och hyreslägenheter. Kvarteret har inte mindre än tre byggherrar i Växjobostäder, Skanska och Obos Kärnhem.

– Vi är såklart oerhört stolta över att bli tilldelade Växjö kommuns Byggnadspris. Vi har tillsammans lyckats skapa en helhet som känns genomtänkt. Pilgrimen är ett bra exempel på en väl fungerande stadsplanering, säger Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”För fint samspel och väl bearbetade möten med offentliga ytor, torg, park och gata. Skala, material och rytm som vi igen som stadens. En gårdsmiljö i, för Växjö ny, tät och hög skala, intensiv men ändå lugn, solig och vänlig med lummig park intill. Vackra entrépartier, murade fasadpartier och putskulörer anpassade till sin omgivning. Varierande inbjudande arkitektur som väl integrerats i en kuperad och känslig stadsmiljö.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062