23948sdkhjf

Första spadtag för nya bostadsrätter i Bergsjön

"Alltid lika roligt att få förmånen att starta nya bostadsprojekt!"
Nu är det dags för första spadtag för nya bostadsrätter i Bergsjön. Starten av Brf Bergstoppen innebär att 164 nya lägenheter och två parkeringsgarage fördelat på fyra etapper kommer att byggas i takt med efterfrågan.

Projektet vid Merkurius- och Tellusgatan är en del av Bostad 2021. Satsningen som utöver det ordinarie bostadsbyggandet ska skapa 7000 nya bostäder i Göteborg. Bostäder som ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. För östra Bergsjöns del innebär detta att ca 300 hyreslägenheter och bostadsrätter samt en ny förskola kommer att uppföras.

På plats för att, med hjälp av spadar, markera produktionsstarten av samtliga projektdelar finns representanter från byggherrarna Framtiden Byggutveckling/Familjebostäder, Egnahemsbolaget, HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong. Deltar i spadtaget gör även köpare av bostadsrätterna samt unga i Bergsjön som genom jagvillhabostad.nu agerat bollplank vid framtagandet av lägenheterna.

– Alltid lika roligt att få förmånen att starta nya bostadsprojekt! Denna spadtagsdag är vi lite extra stolta då vi i en tuffare marknad lever upp till intentionen med Bostad2021 genom att erbjuda nya bostadsrätter i Bergsjön. Ett efterlängtat tillskott i stadsdelens bostadsutbud, säger Håkan Jansson, affärsutvecklare hos HP Boendeutveckling, i ett pressmeddelande.

I början av 2020 kan de första 39 kunderna sätta nycklarna i låsen och flytta in.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064