23948sdkhjf

Skellefteå Kraft bygger på i trä

Trä höjer nivån för hållbar kraftproduktion

Skellefteå Kraft bygger just nu två nya våningar på en av sina kontorsbyggnader i centrala Skellefteå. Martinsons levererar och monterar stommen i limträ och KL-trä.

Kraftbolaget Skellefteå Krafts huvudkontor utgörs av två sammanlänkande kontorsbyggnader i centrala Skellefteå. På senare år har företagets behov av utrymme ökat men med anledning av den centrala placeringen i ett trångt kvarter har man istället för en ny byggnad valt att göra en påbyggnad i KL-trä och limträ på det äldre av de två kontorshusen. Martinsons har stått för leveransen och montaget av stommen och bjälklag.

– Både vi och Martinsons förädlar regionala tillgångar för en hållbar utveckling. Projektet har varit mycket smidigt och det är positivt att vi kunnat ta vara på råvaror och kunskaper från regionen, säger Hans Kreisel, koncernchef vid Skellefteå Kraft.

Martinsons inledde sina leveranser av limträ och KL-trä i somras och monterade stommen under september månad. Påbyggnaden omfattar förutom två våningar även ett fläktrum högst upp och ska stå tätt med tak och fasadmaterial i slutet av oktober.

– Detta är ytterligare ett exempel på fördelarna med påbyggnader i limträ och KL-trä. Man slipper dyra och tidskrävande stomförstärkningar och kan på relativt kort tid få en tät byggnad. Att förtäta städer genom påbyggnader är en växande trend, säger Lars Martinson, vd för Martinsons.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094