23948sdkhjf

Structor och Turbinen vinner arkitekturpris

"Det är roligt att ett projekt med småhus i trä uppmärksammas"
Pojektet Lillgården ritat av Elisabet Elmertoft på Structor, vinner Haninge arkitekturpris. Det är Turbinen Fastigheter som ligger bakom Lillgården, som beskrivs som småskalig radhusbebyggelse i trä, som väl knyter an till trädgårdsstadens olika hustyper, fasasuttryck och färgsättning.

Tanken bakom arkitekturpriset är att skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur. Tävlingen inleddes i våras där allmänheten fick nominera byggnader. Juryn valde sedan ut tre finalister utifrån tävlingens kriterier, därefter har allmänheten fått rösta fram sin favorit.

– Jag är mycket glad över det här priset. Det är roligt att ett projekt med småhus i trä uppmärksammas. Området har variation i husen både gällande hustyper, fönster och färger, samtidigt som det faluröda håller ihop området. Etapp 2 är nu på gång, säger Elisabet Elmertoft på Structor i ett pressmeddelande.

– Vi har haft ett gott samarbete med Structor genom hela projektet och samarbetet fortsätter när vi nu säljstartar etapp 2. Det är extra kul att allmänheten har fått vara med och rösta fram det vinnande förslaget i just Haninge och Tungelsta, där vårt familjeföretag en gång startade. Vi vill fortsätta att vara med och utveckla vackra och hållbara stadsmiljöer i kommunen, säger Trotte Cederflod Engström, affäsutvecklare på Turbinen Fastigheter.

Juryns motivering:

”Småskalig radhusbebyggelse som tar upp den svenska trähustraditionen och som knyter an till Tungelstas skala och material men också till idén om trädgårdsstad. Med en variation av enkla hustyper, fasaduttryck och färgsättning har man skapat en trivsam boendemiljö med intima gaturum i en nutida tappning av den svenska trästaden. Byggnaderna har fått en individuell färgsättning och ger en identitet till varje enskilt hus liksom området i stort. Området andas välkomnande och har en stor potential som trivsam stadsdel för både gammal och ung”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063