23948sdkhjf

Obos byggstartar första etappen på Prästgårdsgärde

Det nya bostadsområdet i Falköping kommer att byggstarta i och med Brf Lövängen i november.
Det var under våren 2017 som OBOS vann kommunens markanvisningstävling för området Prästgårdsgärde, endast ett stenkast från Falköpings centrum. Här planerar man för totalt 170 bostäder som ska byggas under kommande år, och först ut i etapp ett är Brf Lövängen med 26 bostadsrätter i radhus.

– Vi säljstartade under våren 2018 och eftersom vi nu har sålt 13 av 26 bostäder har vi tagit ett beslut om byggstart, berättar projektutvecklare Fredrik Karlsson i ett pressmeddelande.

Bostadsrätterna har en boarea på 107 kvadratmeter och byggs i två plan utifrån koncernens bostadskoncept Start Living. Smarta volymhus som snabbt kommer på plats och som dessutom är bra för miljön då de byggs i trä.

Till radhusen ingår färdig trädgård, en uteplats på baksidan samt möjlighet till plats i garage för familjer med två bilar eller behov av ytterligare förvaring. Husen ligger som i ett c som utgör inramningen för hela bostadsområdet med en trevlig innergård.

– Vi har samarbetat med landskapsarkitekter från WSP i detta projekt. Tillsammans med dem har vi enats om väl genomtänkta lösningar i området, lättskötta buskar och träd, gångvägar och en trivsam lekyta, säger Fredrik Karlsson.

I november påbörjar OBOS markarbetena på Prästgårdsgärde, och målsättningen är sedan att husen ska börja levereras i mars 2019.

– Eftersom Prästgårdsgärde idag är en åker med korsande väg så innebär det ett ganska omfattande markarbete, säger Fredrik. Han fortsätter:

– Men eftersom Start Living är en så pass effektiv produkt räknar vi med att alla hus ska vara på plats under sommaren 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109