23948sdkhjf

Ökat intresse för trähus

Konceptutvecklare i samarbete med Derome

Derome Plusshus nya husfabrik i Värö utanför Varberg väntas stå färdig för att inleda produktion i november. Ett steg ytterligare har nu tagits i och med att Derome Plusshus nu inleder ett långsiktigt samarbete med konceptutvecklaren Bovieran Bovieran, som är ett helägt dotterbolag till Fastighets AB Balder. Företaget associeras med bostadshus för seniorer.

– Det här blir en bra start för vår nya husfabrik och det ska bli spännande att se hur vårt gemensamma arbete kan fortsätta utvecklas, säger Henrik Svahn, affärschef på Derome Plusshus.

Vi var ute efter ytterligare en långsiktig partner med kapaciteten att leverera hög kvalitet i tid. Efter noggranna utvärderingar föll valet på Derome Plusshus, vilket vi är väldigt glada över, säger Sören Runsteen, VD på Bovieran.

Det nya samarbetet öppnar upp för möjligheten att erbjuda det nya bostadskonceptet Bovieran Nova. Det kommer att bli hus, byggda i trä, med ett flexibelt antal lägenheter som enklare kan byggas på ett större antal tomter av varierande storlek.
Derome Plusshus och Bovierans samarbete kring produktion av den nya hustypen ska vara långsiktigt.

– Vi ser att många orter kan bli aktuella för nya Bovieran Nova, med tanke på vilket anpassningsbart koncept det är. I dagsläget har vi ett antal orter i åtanke för den nya hustypen, som bland annat Torekov, Färjestaden och Karlskrona, säger Magnus Rudén, projektledare på Bovieran.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109