23948sdkhjf

Första spadtaget för ny förskola på Gubbängsvägen

Hösten 2019 öppnar en ny förskola på Gubbängsvägen 111.
Arbeten har påbörjats och det firades med ett första spadtag måndagen den 8 oktober.

Förskolan Ängen stängdes i mitten av juni 2018 och förskolans avdelningar har evakuerats till två andra förskolor i området. Förskolan har rivits till förmån för en nybyggd förskola med 8 avdelningar som beräknas stå klar hösten 2019.

– Vårt koncept Framtidens förskola är en riktig framgångssaga. Idag har vi levererat 11 stycken färdiga, vi har ett 20-tal i planeringsskedet och nu kan vi lägga till ännu en till de övriga 10 stycken i produktionsskedet, säger Claes Magnusson, vd SISAB, i ett pressmeddelande.

Entreprenören har startat med markarbeten och förberedande arbete. Förskoletomten utökas genom att parkmark tas i anspråk för att tillgodose en tillräckligt stor förskolegård.

– Hela vår stadsdel växer och behovet av barnomsorg, men också äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning växer. I dag är vi 58 000 invånare i vår stadsdel i olika åldrar, därför är det glädjande att vi snart har en ny modern förskola i Gubbängen. Därigenom får våra barn och föräldrar en bra pedagogisk verksamhet och vår personal bättre arbetsmiljö och verksamhetsförutsättningar, säger Lars Bäck, ordförande i Farsta Stadsdelsnämnd.

Starten för nybyggnationen firas med ett första spadtag tillsammans med SISAB, entreprenör, Farsta stadsdelsförvaltning och förskoleverksamhetens pedagoger och barn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099