23948sdkhjf

​Derome kammar hem arkitekturpris

"Det känns fantastiskt att vinna ett pris för den här pärlan i området"
När årets vinnare av Kungsbacka kommuns arkitekturpris utsågs var det Derome Mark & Bostad som kammade hem vinsten i kategorin Bostadshus, tillsammans med arkitektbyrån Liljewalls. Husen som tilltalade juryns öga var de röda enplanshusen som har byggts i Deromes nya kvarter Seglarängen i Sandlyckan, Kullavik. Det framgår i ett pressmeddelande.

Projektchef Örjan Jonsson från Derome Mark & Bostad tog emot priset.

– Det känns fantastiskt att vinna ett pris för den här pärlan i området. Tillsammans med Liljewalls har vi skapat väldigt uppskattade bostadshus med tilltalade materialval och det är vi väldigt stolta över, säger han i pressmeddelandet och fortsätter:

– Liljewalls har gjort ett väldigt bra jobb med att skapa bostäder som kombinerar de traditionellt röda gårdshusen, med den moderna touchen. Det här är ett arkitektkontor som vi har ett nära och etablerat samarbete med, så det är extra roligt att det är just det här projektet som belönas.

Juryns motivering:

”Som en del i en helhet har arkitekten skapat en modern hustyp med släktskap till traditionell arkitektur i volymer, färg och materialval.”

Övriga tävlade var byggnader skapade av arkitektbyråerna Krook & Tjäder, Susanne Wikskal, Landskapsgruppen, What! Arkitektur och Tengbom. Derome och Liljewalls bidrag fick 51 procent av rösterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078